Aktuális :: Biztibusz a Fertő-táj Általános Iskolában

2018.november.29.
Biztibusz a Fertő-táj Általános Iskolában
BIZTONSÁGOS ISKOLA-PROGRAM TÁMOGATÓK: GENERALI A BIZTONSÁGÉRT ALAPÍTVÁNY ÉS A UNITED WAY MAGYARORSZÁG

 

 

Magyarországon a legtöbb 7-14 éves korú gyermek olyan baleset következtében veszti el az életét, amely megelőzhető lett volna. A balesetek többsége szerencsére nem végzetes kimenetelű, azonban sok esetben olyan következményekkel járnak, amely egy életen át elkíséri a gyermeket, és komoly lelki, valamint anyagi terhet rónak a családra, és a társadalombiztosítási rendszeren keresztül az egész társadalomra.

 

Mindezek megelőzése céljából az alapítványok 2010-ben csatlakoztak az Országos Gyermekegészségügyi Intézet 10 éves tervéhez. A végső cél az, hogy 2020-ra 30%-kal csökkentsék a megelőzhető gyermekbalesetek miatt bekövetkező halálesetek számát Magyarországon, és elősegítsék, hogy a gyermekek egészséges felnőttekké váljanak, ne törje ketté álmaikat egy olyan szerencsétlen esemény, amely egy kis odafigyeléssel megelőzhető lett volna.

 

A program megvalósítása elkezdődött, az alsósok közül a 3. és 4. osztályosokat, a felsősök közül a 7. és 8. osztályosokat érinti. A drámapedagógia eszközeivel tartjuk a foglalkozásokat.

 

Hegykő, 2018. 11. 29.

Zambó Istvánné, ig.


Előzetes

tovább

Kapcsolat

Cím

9437 Hegykő, Iskola u. 7-9.

E-mail cím

titkarsag@altisk-hegyko.sulinet.hu

Telefon

+36-99-/540-040

tovább

© 2011 | Fertő-táj Általános Iskola | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum

Feki Webstudio @ 2011 - honlap, weblap, kereső-optimalizálás