Aktuális :: Sulitoborzó

2021.február. 7.
Sulitoborzó

Kedves Szülők!

 

A járványhelyzetben a leendő elsősök megszólítása más formában történik, mint tavaly. A kedves szülőknek tavaszra több bemutatkozó foglalkozást szerveztünk, a gyerekeknek pedig iskolaváró délutánokat, közös ovi-suli étkezést, sportolást. A veszélyhelyzet kihirdetése miatt – sajnálatos módon – mindez elmarad. E helyett kínálom fel az alábbiakat:

 

  • Javaslom, hogy az iskolánk honlapját nézzék át, különösen a bemutatkozó oldalt („ISKOLÁNKRÓL”), a házirendünket és a diák etikai kódexet („DOKUMENTUMOK”). A honlap elérhetősége: www.hegykoiskola.hu
  • Készítettünk egy reklámvideót is, kérem, tekintsék meg az alábbi linkről! Köszönjük! (https://youtu.be/zv6w-1KaSQg)
  • A következő elérhetőségen bemutatom az iskolánkat (https://drive.google.com/file/d/1MDPGLrRAZulfkorAHwaBLpKkYXshJfjm/view?usp=sharing PPT diasor).
  • Levelem mellé küldjük az újságíró szakkörünk ajándékát, a KAVICS című iskolaújságunk legfrissebb számát. Forgassák, olvassák, nézegessék a lapjait olyan szeretettel, ahogyan a gyerekek készítették!
  •  

A fenti dokumentumokban nem szerepel, hogy a tanulóink, ill. a napköziseink az önkormányzatunk által működtetett konyhán étkeznek, ugyanazt a változatos, minőségi, ízletes ebédet kapják – ha igénylik –, mint az óvodások. A menzára mindig pedagógus kíséretével mennek, étkezés közben pedig három konyhás néni szolgálja ki a gyerekeket az asztaloknál. Szeretettel várják a leendő elsősöket is az étterembe!

 

A beiratkozás országosan áprilisban lesz. Az óvodán keresztül mindenről hivatalos értesítést fogunk küldeni Önöknek. Beiratkozási körzetünk: Hegykő, Fertőhomok, Hidegség, és szeretettel várunk körzeten kívüli tanulókat is!

 

Kérem, hogy a hitoktatásról szóló híreinket is a honlapunkon figyeljék: www.hegykoiskola.hu

A további teendőkről pedig egy későbbi időpontban szervezett szülői értekezleten lesz szó. Remélhetőleg nyár végére visszaállhat az eredeti programterv.

 

Kérdéseikkel bátran keressenek bennünket! Köszönjük a figyelmüket!

 

Hegykő, 2021. 01. 28.

 

Tisztelettel:

 

 

                      Ratatics Tiborné (Jutka néni)                                             Zambó Istvánné (Erzsi néni)

                                  elsős tanító néni                                                                   intézményvezető

 

 

Jutka néni bemutatkozik

 

Ratatics Tiborné, Jutka néni vagyok. Közel 30 éve dolgozom a tanítói pályán, aminek nagy részét 1. és 2. osztályban töltöttem. Ez idő alatt elég tapasztalatot szereztem arról, hogy az óvoda – iskola közötti átmenet nehéz időszakát hogyan is lehet megkönnyíteni kis tanítványaimnak. Tudom, hogy a zökkenőmentes átállás rengeteg játékkal, mesével, mozgásos tevékenységgel megoldható.

 

Az iskolakezdés hatalmas lépés minden kisgyerek számára, ezért célom a tanulás megszerettetése, amit az életkori sajátosságok figyelembevételével játékosan, sokoldalú tevékenységekkel színesítve, élményszerűen igyekszem megvalósítani. Minden tanítványomnál szeretném elérni, hogy biztos alapot kapjon.

 

A gyermekközpontú, bizalomra épülő szeretetteljes légkör megteremtésére törekszem. Osztályfőnökként mindig is feladatomnak tűztem ki az egymást tisztelő, segítő, elfogadó, vidám osztályközösség kialakítását, ahová a gyerekek örömmel jönnek. Törekszem a bizalommal teli légkör megteremtésére, ahol nem baj, ha hibázik valaki, mert a javításra mindig van lehetőség.

 

Azt vallom, hogy tanítani nem csak az osztálytermen belül lehet, és ennek érdekében évente többször is szoktam tanulmányi kirándulásokat szervezni.

 

A kicsik lelki fejlődéséhez elengedhetetlen a szülőkkel való jó kapcsolattartás, ezért bízom az aktív együttműködésben, hiszen közösen teszünk a gyermekek személyiségének sokoldalú fejlesztéséért és a sikeres, örömteli tanulásért. Ez alapozza meg a derűs, kiegyensúlyozott iskolás éveket mind a kisgyerekek, mind a szülők számára.

 

Kedves Szülők! Sajnos a „suliváró” programjaink idén a járványhelyzet miatt elmaradnak, közvetlen találkozásra nincs lehetőség az iskolában. Bízom benne, hogy a korlátozások feloldása után tudunk még személyesen találkozni Önökkel és gyermekeikkel is. Addig is, ha kérdésük lenne, keressenek minket bátran telefonon, vagy az internetes elérhetőségeink bármelyikén!

 

Szeptembertől várok szeretettel minden új kisgyermeket iskolánk közösségébe!


Előzetes

tovább

Kapcsolat

Cím

9437 Hegykő, Iskola u. 7-9.

E-mail cím

titkarsag@altisk-hegyko.edu.hu

Telefon

+36-99-/540-040

tovább

© 2011 | Fertő-táj Általános Iskola | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum

Feki Webstudio @ 2011 - honlap, weblap, kereső-optimalizálás