Aktuális :: Bolyai anyanyelvi csapatverseny

2022.december. 1.
Bolyai anyanyelvi csapatverseny
Országos döntő Győr, 2022. november 25.

Óriási elismerés iskolánk életében, hogy beszámolhatok ismét tanítványaim sikeréről: a Bolyai anyanyelvi csapatverseny megyei döntőjén a 2022-23-as tanévben is 2. helyezést ért el a 8. osztályosok csapata.

 

Rangos versenyről van szó, ahol több ezer diák méri össze tudását évfolyamonként. Csapatversenyről van szó, ahol a diákok magyar nyelv és irodalom területéről kapnak feladatokat, de úgy, hogy közben egymást segítve, kiegészítve közösen dolgoznak. Ez legalább olyan fontos, mint maga az ismeret. Ezért veszek részt minden évben ezen a megmérettetésen diákjaimmal, és nagy örömre szolgál, hogy legtöbbször diákjaink bejutnak a megye legjobbjai közé.

 

A 8. osztályos FŰSZÖGI LÁNYOK csapata is 2. lett. De ez az eredmény most arra is elég volt, hogy ezzel bejutottak a verseny országos döntőjébe!

 

November 25-én, pénteken Győrben az egyetemi könyvtár épületében meg is oldották a lányok a feladatokat. Igaz itt már nem számíthattunk jobb eredményre, hiszen nagy létszámú, a tanulóiról és tanulmányi eredményeiről híres iskolák diákjai voltak az ellenfelek, de így is kis községünket, Hegykőt diákjaink méltón képviselték. Az országos döntőre bejutott 81 csapatból a középmezőnyben, a 49. helyen végeztek.

 

Gratulálok nekik, hiszen az iskolánkból országos döntőre ritkán jutnak el diákjaink!!

 

Sok sikert kívánok Hauer Lucának, Szabó Alexandrának, Szigethi Boglárkának és Varga Fruzsinának a középiskolai tanulmányaihoz is!! Biztos tudással indulhatnak neki ennek az izgalmas útnak!

 

Kissné Kóczán Gyöngyi

felkészítő tanár


Kapcsolat

Cím

9437 Hegykő, Iskola u. 7-9.

E-mail cím

titkarsag@altisk-hegyko.edu.hu

Telefon

+36-99-/540-040

tovább

© 2011 | Fertő-táj Általános Iskola | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum

Feki Webstudio @ 2011 - honlap, weblap, kereső-optimalizálás