Diák-blog :: Gyógynövények felhasználhatósága 8. osztály

Árki Dalma
Gyógynövények felhasználhatósága 8. osztály
2011. április 6-án a 8. osztály a Fertőszéplaki tájházban egy előadáson vett rész.

 Külön busszal mentünk, ami késett  1 órát. Az előadás a gyógynövényekről szólt. Ilyen gyógynövényekről volt szó, mint például: a pitypang, amelyről megtudtuk, hogy minden része ehető. A tyúkhúr, ami  ehető, teája zsírégető. A csalánról megtudtuk, hogy gyökeréből  és leveléből teát lehet készíteni és a friss hajtásai ehetőek. A medvehagymát a Balf környéki erdőkben lelhető meg, gumós  növény, virágzása előtt összetéveszthető a mérgező gyöngyvirággal és sebfertőtlenítő. 

A szünetben medvehagymás, ibolyás, dughagymás, paprikás, túros körözöttet ettünk kifli karikával. Zöldség zöldjéről megtudtuk, hogy a déli országokban torokfájásnál használják. Az ibolyáról kiderült, hogy gyöktörzse és virága ehető, szép díszítés az ételeknek. A bodza virágából teát készítenek.  A körtéről megtudtuk, hogy béltisztító hatású. A birs alma csökkenti a koleszterin szintet. Dió pedig fokozza az agyműködést. Az utolsó falatok után fáradtan ültünk vissza a buszra.


Kapcsolat

Cím

9437 Hegykő, Iskola u. 7-9.

E-mail cím

titkarsag@altisk-hegyko.sulinet.hu

Telefon

+36-99-/540-040

tovább

© 2011 | Fertő-táj Általános Iskola | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum

Feki Webstudio @ 2011 - honlap, weblap, kereső-optimalizálás