Napközi

Iskolánkban az alapellátás keretein belül működik a napközi otthon.

Ez az iskolai tevékenységi kör segíti a szülők nevelői munkáját; a diákok tanulását és hasznos szabadidős tevékenységét; valamint kooperációs lehetőséget ad a délelőttös tanítók, tanárok munkájához.

Így a következő előnyei vannak a napközis foglalkozásoknak:

  • A szülőknek segítséget nyújtunk munkájuk szabad végzéséhez, gyermekük biztonságos elhelyezéséhez, valamint ahhoz, hogy szakember irányításával oldhassa meg gyermekük a házi feladatokat.
  • A diákok a napközi ideje alatt szociális beilleszkedési technikákat tanulhatnak: megismerhetik társaikat, akik más évfolyamokon tanulnak; meg kell tanulniuk a toleranciát, elfogadást. Játékok, nagy udvar várja őket a tanítás utáni időben. Megértő pedagógus beszélget velük: megoszthatják élményeiket, problémájukat.
  • A pedagógusok közössége segítséget és visszajelzést kap a házi feladatok minőségéről, mennyiségéről, a tanulói nehézségekről. A délutáni kötetlenebb foglalkozások, beszélgetések támpontot adnak a problémák megoldásához a tanítóknak, tanároknak.

 

A napközibe az 1-4. évfolyamos tanulókon kívül az 5-8. osztályos tanulószobás diákok is felvételt nyerhetnek, ezáltal nyújtunk segítséget a felsősök ellenőrzött tanulásához is.

Előzetes

tovább

Kapcsolat

Cím

9437 Hegykő, Iskola u. 7-9.

E-mail cím

titkarsag@altisk-hegyko.edu.hu

Telefon

+36-99-/540-040

tovább

© 2011 | Fertő-táj Általános Iskola | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum

Feki Webstudio @ 2011 - honlap, weblap, kereső-optimalizálás